Render.jpg

The Mountain Lighthouse

PROJECT: An retreat complex in Tatry Mountains. 

The design of the complex focuses on creating a shelter for hikers while becoming a landmark of the area. The designed geometry becomes an always visible point on the horizon and  helps hikers determine the direction of their journey, becoming a Lighthouse in the Mountains.
The building rises at the intersection of two hiking trails - yellow and green,
The perfect location makes it a communication hub and stop for tired travelers.
Thanks to the open ground floor, a public square cut off from the weather conditions is created, which is an excellent place for a pitstop with a spectacular view.. It can used by guests of the shelter and trampers passing by.

This project was created as a part of 2nd year Architecture Studies in the Silesian Institute of Technology in Poland

Plans.jpg
Contact
piasta.paulina@gmail.com
(+64) 021 168 99 55
New Zealand

© 2020 by Paulina Piasta