Twin-home(1920).jpg

PROJECT: Semi-detached house on a mountain slope

The TwinHome

The goal of the project was to create a modern, autonomous and adaptable housing unit in the secluded environment of the Polish Mountains.

The two east blocks of the building are the main part of the build and have been designed for a family of four. The top floor offers an open plan living and kitchen area, with a fully glazed south wall opening up to the astonishing view and letting sunlight in. The shift of the lower storey creates an attractive terrace area and brings dynamism to the form. The west block of the house is connected to the main building by it's east wall, remaining a part of the architectural form but holding it's own independency and privacy of the inhabitants. It's designed a studio with all utilities placed in the center of the building and the bedroom located in the south end emphasizing the view.

This project was created as a part of my 1st year Architecture Studies at the Silesian Institute of Technology in Poland.

Plan02.jpg
GROUND FLOOR PLAN
-1 FLOOR PLAN
Plan01.jpg
Contact
piasta.paulina@gmail.com
(+64) 021 168 99 55
New Zealand

© 2020 by Paulina Piasta